dinsdag 29 november 2011

Een klein jongen in de grote google-zoekmachine

De statistieken achter mijn blog vertellen me op welke google-zoektermen bezoekers hier verzeild raken. Aardig om te weten, soms grappig, niks meer. De laatste dagen viel het me op dat ik ineens bijna honderd bezoekers op dit blog had via een voor mij onbekende naam. Een snelle zoekopdracht leert me dat het om een zieke jongen gaat die eergisteren op achtjarige leeftijd overleed. 

Pijnlijk is dan de blog waarop zijn omgeving als eerste terecht komt: mijn betoog over het mediageweld naar aanleiding van de dood van Osama Bin Laden. Zowel de voor- als achternaam van de jongen komen los van elkaar in dat artikel voor. Ai. Een ongelukkig toeval.

De naam van een jongen van acht die streed voor zijn leven, mag ook in de google-zoekmachine met eer naar boven komen. Met dit kleine blogje kan ik minstens dát herstellen. Vaarwel Sven Spijker, rust zacht.

3 opmerkingen:

  1. Heb je naar aanleiding hiervan je artikel aangepast, of snap ik Google niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, artikel niet aangepast. Door een nieuw artikel te plaatsen haalt de google-zoekmachine, die blijkbaar nogal krachtig op mijn blog vindt, dit artikel hopelijk als eerste naar boven.

    BeantwoordenVerwijderen